Bybit cryptocurrencyexchanges - cashback 20% - Registration Binance cryptocurrencyexchanges - Registration - cashback 10% KoCoin Cryptocurrency Exchange - cashback 20%
0 votes
by (43.6k points)
Бинарни Опции: Книги.
Кои книги вреди да се прочитаат? Субјективен список на најдобри наслови.
Подолго време морав да го пишувам овој пост. Секогаш нешто не беше во ред со мене. И немав време затоа што морав да организирам многу различни формалности или бев зафатен со други проекти (наскоро повеќе за тоа). Морам да признаам дека честопати едноставно не ми се допаѓаше затоа што морав да се сетам дека го читав насловот за да можам со сигурност да препорачам нешто. Веднаш предупредувам дека нема да има многу книги на оваа листа, главно затоа што многу информации се дуплираат и нема смисла да се препорачуваат истите само во различна корица.
Како што веројатно знаете совршено добро - мојот канал на YouTube и веб-страницата што ја работам се за бинарни опции, но книгите што ќе ви ги препорачам се однесуваат forex'и. Зошто? Нема да кријам дека ја читав оваа литература за да не научам неверојатни стратегии, туку затоа што сакав да научам нешто за признавање на берзанските услови. Затоа јас лично препорачувам да земете неколку поглавја со зрно сол и повеќе да се фокусирате на техничките аспекти на инвестирањето.
1. FOREX ВО ПРАКТИЦА. Упатство за време на инвеститорот.
Набргу откако ја започнав играта со бинарни опции, гледав низ Интернет во потрага по титули што би можеле да ме научат нешто и наидов на оваа книга од Кршитоф Кочан. Во ретроспектива, тешко е да ми кажам дали оваа книга е навистина одлична затоа што кога ја прочитав јас бев целосно почетник и всушност повеќето информации што ги добив од ова читање ми беа нови. Можеби затоа се чувствувам сентиментално за оваа работа. Самата книга содржи познавање на техничка и фундаментална анализа и што е уште поважно, многу знаење за табелите за читање и макроекономските податоци.
2. Пазар на девизни курсеви за почетници инвеститори.
Како што наведува насловот на книгата, тој е идеален предлог за почетници кои веќе имаат одредено знаење за пазарот forex. Според мене, книгата е релативно тешка за читање и има многу информации што не се многу интересни. На пример, валутна търговия можете да прочитате за почетоците на девизниот курс во Полска и во светот - за мене тоа не е многу интересно, бинарни опции но сигурно ќе има некој што ќе биде заинтересиран за тоа. Ако поминете низ помалку важни теми, ќе стигнете до тоа како да заработите пари. Ова е многу интересен дел и можете да научите многу корисно знаење за планирањето на инвестициите. Авторот детално ги опишува фазите и мислам дека секој ќе може да научи многу од оваа книга.
Еве ја мојата книга за субјективно читање поврзана со девизен курс. Се разбира, тука можете да соберете многу повеќе наслови, брокер на бинарни опции но како што реков на почетокот - многу знаење се дуплира и откако ќе прочитате неколку книги, секоја наредна ќе ви даде малку повеќе знаење.
Дали барате безбеден брокер? Проверете IQ Опција lub трговец.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to Forex binaryoption Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community. Forex binaryoption forum
Servet rental crypto
Авиатор-как поднять бабла
एविएटर - ऑनलाइन पैसा कमाना कितना आसान है।
Confira o Slot Aviator – um divertido jogo de apostas onde você pode ganhar até 2000x
...